19 Jan | Fashionary: het geheim van fashion designers

Ben jij al bekend met  's werelds eerste en meest bekende mode schetsboek? Zelf ben ik - als styliste voor een Nederlands womenswear merk - er natuurlijk helemaal weg van! Laat me je daarom voorstellen aan... de Fashionary!

Handig: voorgedrukte figuren

Fashionary is een samenvoeging van 'fashion' en 'diary' en is een handige notebook die eigenlijk alles bevat wat een modeontwerper (in spé) van een notebooks verlangt. 

Het belangrijkste aan de Fashionary zijn de voorgedrukte figuren, die ervoor zorgen dat je makkelijk en snel outfits kunt schetsen in de juiste proporties. Die 'templates' zijn echter wel zo mooi subtiel en licht gedrukt, dat ze je niet opvallen op het eerste oog. Ze zijn dus niet storend wanneer je een bladzijde voor iets anders wil gebruiken, zoals aantekeningen.

Memo pad

Wil je eerst eens proberen hoe de templates bevallen voor je de notebook aanschaft, of prik jij je modeschetsen liever op een groot foambord in plaats van in een boek, dan zijn de ideaal! Dit is de memo pad editie van de Fashionary en de blaadjes zijn heel licht bedrukt met dezelfde vrouwfiguren. Ook het formaat is erg handig: ze passen in een A5 of A4 notebook. Er zijn inmiddels al verschillende soorten te koop in Amerika, de versie die wij verkopen bevat complete vrouwfiguren, voor héle outfits. 

Fashionary in actie!

Benieuwd hoe die templates nou precies werken? Film zegt meer dan foto's...

In Amerika is de Fashionary al een begrip. Hier in Nederland is hij echter heel moielijk verkrijgbaar, dus we zijn heel blij om hem in de shop te kunnen aanbieden. Prijzen beginnen als bij €9,50 voor een memo pad...